25 Ekim 2012 Perşembe

Excel'de Resim Galerisi Oluşturmak (Makrosuz)

Sadece formülleri kullanarak, Excel'de kendinize özgü bir resim galerisi yaratabilir ve bunu yönetebilirsiniz. Şüphesiz bunu makro ile yapmak, her yönüyle daha avantajlıdır. Buna rağmen farklı uygulamalarda kullanım için bir örnek teşkil edebilir. Dosyayı ilk açtığınızda, "Resim galerisini doldur" seçeneğini işaretleyiniz. Resimlerin geldiğini göreceksiniz. Daha sonra alttaki kaydırma çubuğu ve resimlerin üzerine basarak, albümü yönetebilirsiniz.


Bu çalışmada kritik öneme sahip araç; 2003 ve 2007 versiyonları için "Kamera Aracı/Camera Tool"dur. Tabi daha önce "Kamera Aracı"nı, Araç çubuğunuza eklemeniz gerekir. Zira standart olarak bu araç gözükmez.



















Excel 2010 versiyonunda ise, bu araç daha kolay bulunur vaziyettedir. Sağ mouse tuşu ile çıkan Popup menüden pratik bir şekilde ulaşabilirsiniz. Aşağıda; Popup menüdeki yeri gösterilmiştir.





Yöntemin dezavantajı; resimleri aynı excel dosyası içinde tutmasından kaynaklanan, büyük dosya hacmidir. Resim yönetimine azami ölçüde dikkat edilmelidir.

Excel'de bir resmi sağından veya solundan çekiştirerek küçültmenin, boyutuna hiçbir etkisi olmaz. Resim sıkıştırma, png'ye dönüştürme alternatifleri üzerinde çalışarak, çalışma kitaplarını resim rejimine sokmalısınız. Yoksa, açılması, yüklenmesi ve işlenmesi oldukça zor dosyalarınız olur.

Bu amaçla; dosyada bir "Resim rejim" programı uygulanmıştır. Kaydetme'den önce "Resimleri boşalt" seçeneğini işaretleyip kaydederseniz, dosya boyutunda önemli bir tasarrufa gidildiğini göreceksiniz. Bunun nedeni, "Bağlı Resim" içeriklerinin boşaltılmasıdır.

Çalışmada "Özel Ad Tanımları" da kullanılmıştır. İnceleyiniz.

Dosyayı indirmek için, TIKLAYINIZ.
Rapidshare / XL2007- xlsx / 1,8 mB




1 yorum:

alttaki kaydırma çubuğunda 15 adet resim seçiliyor daha fazla yapabilirmiyiz.

Yorum Gönder